UBP-DP-YDP HÜKÜMETİ SEÇİM KAZANMAK UĞRUNA HOYRATÇA VATANDAŞLIK DAĞITIYOR

396

UBP-DP-YDP HÜKÜMETİ SEÇİM KAZANMAK UĞRUNA HOYRATÇA VATANDAŞLIK DAĞITIYOR

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti, beceriksizlikleri ve vizyonsuzluğu ile, halkımıza yaşattıklarının faturasını, sandıkta ödeyeceğini bildiği için,  her zaman yaptığı gibi yine hoyratça vatandaşlık dağıtmaya başladı.

Pandemi nedeniyle birçok işyeri kapanırken binlerce insanımız işsiz kalmış, binlerce çalışanın gelirleri düşmüş, asgari ücretle çalışanlar açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiştir. Kamu görevlilerinin, emeklilerin hayat pahalılığı ödeneği dondurulup çalışanlar yüksek enflasyon karşısında korumasız bırakılırken UBP-DP-YDP Hükümeti zam yapmaya devam ederek  adeta halkı açlığa mahkum etmiştir. Ekonomik krizin faturasını halka kesen hükümet diğer yandan yandaş istihdamına ve müdür müsteşar atamalarına devam etmektedir.

Tüm bunları izleyen halkımız, hesap gününü beklemektedir. Kendi vatandaşından  umudunu kesen hükümet panik içinde her seçim öncesi olduğu  gibi vatandaşlık dağıtımına hız vermiştir. Altı ay içinde 2500 kişiye vatandaşlık verilmesi bu ruh halinin göstergesidir. Koltukta kalma uğruna  nüfus yapısını değiştirerek halkının iradesini ipotek altına almaya çalışmak bir hükümetin halkına karşı işleyebileceği en büyük suçtur.

UBP-DP-YDP Hükümetinin Kıbrıs Türk Halkının iradesini ipotek altına almaya yönelik vatandaşlık uygulamalarına karşı, tüm muhalefet partilerini, demokratik kitle örgütlerini Kıbrıs Türk toplumunun iradesine sahip çıkmak, kendi ülkesinde azınlık durumuna düşmesini engellemek için ortak mücadeleye çağırırız.